EEG HEADBAND

Ovärderlig Tech att ha med dig 

1. Muse Headband ™ 

2. Smartphone med hörlurar

3. Muse app  (iPhone eller Android )

TEKNIKSTÖD FÖR DIN MEDITATION

Som kursdeltagare i  vår kurser  Mindfulness  Meditation med  EEG använder du Muse Headband ™ som ett hjälpmedel för s.k. neurofeedback. Muse Headband ™ översätter din mentala aktivitet till vägledande ljud för att hjälpa dig att hitta fett okuserat lugn.

Muse är en EEG-enhet som används allmänt av neurovetenskapliga forskare runt om i världen. Vi använder Muse original headband i vår kurs, Den något dyrare Muse 2 har även sensor för hjärt aktivitet något vi inte har användning för i denna kurs . Muse Headband ™ använder avancerad signalbehandling för att tolka din mentala aktivitet för att hjälpa dig att berömma ditt sinnestillstånd. Det finns Audio Guides till hjälp för din meditationssession samt även realtids ljudåterkoppling.

När ditt sinne är lugnt och avspänt hör du ljudet av lugnt väder. Upptagen, aktivt sinne? När du tappar fokus i meditationen hörs ljudet av stormigt väder som tyder på att du vänligt bör vända din uppmärksamhet tillbaka till andningen.

Aktivt sinne= Stormigt väder.

Lugnt sinne = Lugnt väder.

Hitta lugn och förbli fokuserad.

Du behöver inte gissa då du får realtids återkoppling med Muse ansluter till din mobilenhet via Bluetooth. När du är ansluten, starta bara Muse Meditation-appen, sätt på dina hörlurar och blunda.

När din session är klar kan du granska dina resultat och följa dina framsteg.

Du får reda på vilken sinnes status du haft under meditationspasset och får även reda på hur mycket av djup koncentration du erhållit och när din koncentration förloras. Möjligheten att spara journal anteckningar tillsammans med EEG-data gör att du kan spåra din framgång över tid.

Under våra träffar kommer du att få lära dig använda dig av neurofeedback och få hjälp att använda detta hjälpmedel i din dagliga rutin. Du kommer få hjälp att tolka dina resultat för att förbättra ditt välbefinnande

De flesta upplever till en början stor skillnad mellan att meditera med EEG-headband och hörlurar på och utan dessa hjälpmedel. Det är även vanligt att man blir störd början av sin användning av audio feedback och om man har lyckats nått en djup lugn avslappning så börjar man plötsligt höra fågelkvitter och kan trappa sin sinnesstämning! Men detta är dock helt i sin ordning . Varje gång du upptäcker att du tappar focus observerar du detta och vänligt för din uppmärksamhet åter till din andning. Gör detta om och om igen så snart som du kommer på dig med att sväva ut i tankar. Du har då tränat att återfå focus en av meditationens viktigaste steg

______

Beställ ditt EEG-headband.
Vi hjälper dig att göra inköpet av den nödvändiga hightech utrustningen till bästa pris.

______

Skattefria friskvårdaktiviteter för anställda 

Kostnaden för själva kursen kan du som arbetsgivare yrka är skattefri friskvårdaktivitet för anställda.  Inträdesavgiften till en godkänd aktivitet och kostnaden för godkända behandlingar  är skattefria för anställd. Skatteverket har tydligt uttryckt att just Meditation, mental träning  och mindfulness som stresshantering är skattefritt. Dock gäller begränsningen att för att vara skattefria skall kostnaderna vara av mindre värde, dvs motsvarande kostnaden för vanligt årskort på gym. 

Friskvårdsbidrag som arbetsgivaren ger till den anställda får  för närvarade vara maximalt 5 000 kronor per år. Skattefria aktiviteter innefattar inte hyra eller inköp av utrustning och redskap är inte en skattefri förmån.


© 2019 Worlds Collide. Alla rättigheter reserverade.
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång